Sikeres zárókonferencia

2014-08-142014. augusztus 11-én Szombathelyen tartották a Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft. és a DunAkadémia közös, TÁMOP-2.2.4-11/1-2012-0029 - „TANULJUNK EGYMÁSTÓL!” című projekt záró-konferenciáját.

A Kámoni Arborétum Látogatóközpontjába szervezett rendezvényen a projekt szlovák és magyar résztvevői mellett, szép számban meghívott szakemberek is megjelentek. A résztvevőket Varga Virág, a Széchenyi Programiroda tanácsadója köszöntötte, majd a Regionális Szociális Forrásközpont Közhasznú Nonprofit Kft. részéről Füzessy Józsefné, szakmai munkacsoport-vezető elevenítette fel a „Tanuljunk egymástól!” projekt lépéseit.

A folytatásban a DunAkadémia képviseletében Haban Ottó beszélt a szlovák-magyar együttműködés eredményeiről, majd Lanstyák Edit tréner (DunAkadémia) elemezte a Dunaszerdahelyi Járásban élő tartós munkanélküliek munkaerő-piaci esélyeit, valamint megosztotta a projekt keretében tartott kognitív viselkedésterápiára építő személyi tréning által eredményeket, ezzel kapcsolatos tapasztalatokat.

A konferencia zárásaként Ing. Hanuliaková Ildikó tartott előadást „Lépésről, lépésre az aktív állampolgárrá válás és a munkaerő-piaci reintegráció” címmel.